icon-account icon-glass
fri frakt på alla beställningar

Varför köpa elsparkcykel?


Varför köpa en elsparkcykel?

 

Snabbt och enkelt framme.

Det finns inget fordon som är så optimalt för de korta turerna (0-30 km). Du kliver ut genom dörren, kliver upp på brädan, trycker på gasen och vips kan du åka i samma hastighet som de snabbare cyklisterna. I uppförsbackarna är det kanske lite extra kul;)

 

Elsparkcykelns minimala konstruktion gör att de flesta tar med den in på kontoret och upp i lägenheten. Det är svårt att hitta ett fordon som tar dig så snabbt från A till B. Börjar det regna, så tyck synd om cyklisterna i en sekund, innan du bestämmer dig för att vika ihop din elkickbike och kliva på bussen, tunnelbanan eller spårvagnen.

 

Enkel att köra

Det bästa med elsparkcykeln är att den är så extremt lättkörd, till och med enklare än att cykla. Du står ca en decimeter ovanför marken, helt fri från ramar, sadlar och annat som gör ett fall farligt t.ex. en cykel. En elsparkcykel kliver du bara av och vips är du gående, eller i värsta fall springande position. Dessutom sitter motor i hjulet och batteriet oftast i brädan så tyngdpunkten är så långt ner den kan komma, vilket gör den lättkörd och balanserad. Det är dock ett motordrivet fordon som rör sig snabbt, så gasar du för fullt bör du nog ha hjälm och vidta viss försiktighet. 

 

Enkel att ta med

Elsparkcykeln är genom sin konstruktion mycket enklare att bära med sig och att stuva undan än t.ex. en cykel eller moped. Börjar det regna, tar du den enkelt med dig på bussen, spårvagnen eller tunnelbanan, vilket är fullt tillåtet.

 

Det finns varianter som till och med ryms i de vanliga förvaringsfacken som finns i bagageluckan på de flesta moderna bilar, t.ex. Tesla, Volvo, BMW, VW, m.fl.

 

Äger du en husbil, husvagn eller båt så har du säkert fått lämnat en hel del hemmavid pga att du vill ha med en cykel? En elkickbike utklassar allt när det kommer till att stuvas undan. Glöm, takräcken, cykelställ eller andra riggar. Elsparkcykeln stuvar du undan i ett litet fack.

 

Låg driftskostnad

En elsparkcykel är ett av de billigaste motordrivna fordonen i inköp. Underhållskostnaden är mycket låg då elmotorn i stort sett är underhållsfri. Den enda kostnaden är elkostnaden som behövs för att ladda batteriet, räkna ca 0,25 kr per mil. Ett bra batteri håller 600-800 laddningar, så räkna med att du behöver köpa ett nytt batteri vart tredje år vilket kostar mellan 1500-3000 kr beroende på batteri.

 

Värt att tänka på

Tänk igenom hur du kommer att använda din elkick. Skall du pendla långt varje dag är det kanske värt att köpa en robust, säker, med stötdämpare och större hjul, även om den är något tyngre? Skall du ha den för korta turer och enkelt vill bära med den på bussen, så kanske du skall fokusera på vikt och storlek, före komfort? Vill du ha en värsting, spinner loss och även fixar terräng, så är prestanda fokus? Läs mer om vad du bör tänka på när du köper en elsparkcykel på. www.jackstraithill.com.