icon-account icon-glass
fri frakt på alla beställningar

Varför köpa en elscooter?

Publicerad av Tobias Stenberg datum

Why buy an e-scooter?

Snabbt och enkelt

Det finns inget fordon som är så optimalt för de korta turerna (0-30 km) som en el-scooter. Du bara kliver ut genom dörren, kliver upp på brädan, trycker på gasen och vips åker du i samma hastighet som de snabbare cyklisterna. I uppförsbackarna är det kanske lite extra kul ;).

Elscooterns minimala konstruktion gör att de flesta tar med den in på kontoret och upp i lägenheten. Just egenskapen att den är nära till hands, gör den till ett fordon som tar dig från A till B absolut snabbast. Börjar det regna, så tyck synd om cyklisterna i en sekund, innan du bestämmer dig för att vika ihop din elkick och kliva på bussen, tunnelbanan eller spårvagnen.

Enkel och rolig att köra

Det bästa med elscootern är att den är så extremt lättkörd, till och med enklare än att cykla. Du står bara en decimeter ovanför marken, helt fri från ramar och sadel, känner du dig osäker så kliver du bara av och vips är du gående, eller i värsta fall i springande position. Dessutom sitter motor i hjul och batteriet oftast i brädan så tyngdpunkten är så långt ner den kan komma, vilket gör den lättkörd och balanserad. Det är dock ett motordrivet fordon som går 20-30 km/h, så tillhör du den gasande typen rekommenderar vi hjälm och viss försiktighet.

Enkel att ta med

Elscootern är genom sin konstruktion mycket enklare att bära med sig och att stuva undan än t.ex. en cykel eller moped. Börjar det regna, tar du den enkelt med dig på bussen, spårvagnen eller tunnelbanan, vilket är fullt tillåtet.

Det finns varianter som till och med ryms i de vanliga förvaringsfacken som finns i bagageluckan på de flesta moderna bilar, t.ex. Tesla, Volvo, BMW, VW, m.fl.

Äger du en husbil, husvagn eller båt så finns det inget annat motordrivet, eller trampdrivet heller för den delen, som tar så lite plats. En elscooter utklassar allt när det kommer till att stuvas undan. Glöm, takräcken, cykelställ eller andra riggar. Elscootern stuvar du undan i ett litet fack.

Låg driftskostnad – endast 0,25 kr per mil

En elscootern är ett av de billigaste motordrivna fordonen i inköp. Underhållskostnaden är mycket låg då elmotorn i stort sett är underhållsfri. Den enda direkta kostnaden är elkostnaden för laddning av batteriet, ca 1 kr för en full laddning. Ett bra batteri håller 600-800 laddningar, så räkna med att du behöver köpa ett nytt batteri vart tredje år vilket kostar mellan 1500-3000 kr beroende på batteri.

Värt att tänka på

Tänk igenom hur du kommer att använda din elkick. Skall du pendla långt varje dag är det kanske värt att köpa en robust, säker, med stötdämpare och större hjul, även om den är något tyngre? Skall du bara köra korta turer och enkelt vill bära med den på bussen, så kanske du skall fokusera på vikt och storlek, före komfort? Vill du ha en värsting som spinner loss och även fixar terräng, så är prestanda fokus? Läs mer om vad du bör tänka på när du köper en elsparkcykel på.www.jackstraithill.com

Äldre inlägg Nyare inlägg


32 kommentarer


 • Propecia Cost Compare Beargecabe cialis coupons BladiaIodind Kamagra And The Fda

  gubdime datum

 • qrKjwnOYzd

  eumBPNsE datum

 • KodxtrNPiQDcy

  zQXNvEMBOFu datum

 • ipXUkeuDTb

  AGXbMdJDWhOBUoN datum

 • dihLTnlN

  YhbfiVGeBxPpMRr datum


Lämna en kommentar